top of page

LIGGING VAN UW VAKANTIEHUIS

'La Borne' is gelegen midden in de Belgische Ardennen in het landelijke dorpje Poteau, het dorp maakt deel uit van de gemeente Vielsalm.

De ligging van Poteau in het noorden van de provincie Luxemburg en aan de grens van de Oostkantons en het Groothertogdom Luxemburg, maakt dat het een ideale uitvalsbasis is om diverse activiteiten te ondernemen.  Ten zuiden van Poteau strekt het bos 'Foret Domaniale du Grand Bois' zich uit, een bijna 2.000 ha grote oase van natuurschoon.

 

Ten noorden van het dorp op de beboste hellingen speelt zich een stuk geschiedenis af, daar vindt men nog de oude grenspalen (België - Pruisen).
Deze grenspalen, la Borne genaamd, zijn gedenktekens uit het verleden van de streek. Doordat Poteau zich op deze grens tussen het Frans- en Duitstalige gedeelte van België bevindt, kunt u hier letterlijk alle kanten op.
 
Ontdek de schoonheid van natuurpark ‘de Hoge Venen’, het land van het Salmdal en de bronnen van de Ourthe of breng een bezoek aan één van de vele gezellige stadjes in de buurt. Zo kan u rondwandelen in de nabijgelegen plaatsen Malmedy, Stavelot, St.Vith en Spa of maak een uitstapje naar het schilderachtige Monschau in de Duitse Eiffel.

bottom of page